Κορνηλία Α. Αναστασάκου, Χειρουργός - Ειδική Χειρουργός Μαστού

Κορνηλία Α. Αναστασάκου

Χειρουργός - Ειδική Χειρουργός Μαστού

Η Κορνηλία Αναστασάκου είναι χειρουργός εξειδικευμένη στη μαστολογία και τη ογκολογική χειρουργική του μαστού. Κατέχει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Χειρουργού Μαστού (FEBS- Breast Surgery) και είναι Διευθύντρια Α’ Κλινικής Μαστού στο Metropolitan General. Έχει σπουδάσει Ιατρική στα Πανεπιστήμια του Μονάχου και του Βερολίνου (LMU Muenchen και FU Berlin). Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη Γερμανία(Approbation als Aerztin). Έχει εξειδικευτεί στη σύγχρονη μαστολογία και ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού στα Διαπιστευμένα Κέντρα Μαστού St. Marienkrankenhaus Φρανκφούρτης και Bethesda Krankenhaus Ντύσσελντορφ. Εκ των πρώτων εισήγαγε τις ογκοπλαστικές τεχνικές και τις βιοψίες με κόπτουσα βελόνη υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση όπως και τις μαστεκτομές με διατήρηση του δέρματος και των θηλών στη χώρα μας την τελευταία 15ετία. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόληψη του καρκίνου, τη χειρουργική ογκολογία του μαστού, το συνδυασμό καλού ογκολογικού και αισθητικού αποτελέσματος, τον κληρονομούμενο καρκίνο μαστού- ωοθηκών και τις νέες ασθενείς με καρκίνο του μαστού ή γονιδιακή μετάλλαξη. Είναι Γενική Γραμματεύς της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και Υπεύθυνη Σύνταξης του ηλεκτρονικού περιοδικού της Εταιρείας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΧΕΜ». Επίσης, είναι εκπρόσωπος της ΕΧΕΜ στην Γερμανική Μαστολογική Εταιρεία(Deutsche Gesellschaft fuer Senologie).

Βιογραφικό

Καλώς Ήλθατε

στην ιστοσελίδα μας

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για το γνωστικό αντικείμενο και το έργο μου.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η χειρουργική επιστήμη και τέχνη άλλαξε όσο δεν είχε αλλάξει επί αρκετές δεκαετίες ενωρίτερα. Ο λόγος είναι η μεγάλη εξέλιξη της τεχνολογίας και η απαίτηση της επιστημονικής κοινότητας και των ασθενών για ιατρική που να βασίζεται σε τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία (evidence based medicine) καθώς και για όλο και λιγότερο τραυματικές επεμβάσεις. Επίσης η ανάγκη των ασθενών για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα μετά από ένα χειρουργείο.

Τέλος, η απαίτηση των ασθενών για ενημέρωση, ενεργό συμμέτοχη στη λήψη των αποφάσεων και πραγματική επικοινωνία με τους λειτουργούς της υγείας.

Περισσότερα

Σύγχρονη Μαστολογία

Xειρουργική Μαστού

Η χειρουργός Κορνηλία Αναστασάκου έχει εξειδικευθεί και ασχολείται σε καθημερινή βάση κατά κύριο λόγο με τις εξής χειρουργικές παθήσεις και επεμβάσεις:

  xeirourgikh mastou

  Καρκίνος

  Μαστού

  Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει στην διατήρηση του μαστού και στην ίαση στις περισσότερες των περιπτώσεων...

  Περισσότερα

  Χειρουργική

  Μαστού

  Η χειρουργική μαστού άλλαξε ριζικά τα τελευταία 20 χρόνια. Οι κύριες εξελίξεις στη σύγχρονη χειρουργική μαστού...

  Περισσότερα

  karkinos mastou

  Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ιατρό

  Επικοινωνία